Samen kiezen voor een jonge en dynamische stad!

Ook Provincieraadsverkiezingen op 14 oktober 2012

Ook het bestuur van uw provincie wordt herverkozen 

Op 14 oktober 2012 trekken we niet alleen naar de stembus om een nieuwe burgemeester en gemeenteraad te keizen. Ook de provincieraad wordt dan herverkozen. De provincieraad is het bestuursorgaan van elke provincie, ze wordt geleid door een gouverneur en Deputatie. 

De provincies hebben ruime bevoegdheden inzake onderwijs, sociale en culturele infrastructuren, preventieve geneeskunde en sociaal beleid. Ze houden zich ook bezig met leefmilieu, met wegen en waterwegen, economie, vervoer, openbare werken, huisvesting, gebruik van talen,... . De Deputatie is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de provinciezaken. De provinciegouverneur van zijn kant beschikt over een reeks bevoegdheden inzake veiligheid en ordehandhaving. Hij organiseert bijvoorbeeld de coördinatie van hulpacties bij rampen van een zekere omvang. 

Kortom, de provincie heeft op haar grondgebied de verantwoordelijkheid voor alles wat van provinciaal belang is, dus alles wat in het belang van de provincie moet gebeuren en niet valt onder het algemeen belang van de federale staat, de gemeenschappen en de gewesten, of onder het gemeentelijk belang. 



0 reacties:

Een reactie posten